BEVO​ 


Groep 8b krijgt elke vrijdag bevo les van meester Cees. Ongeveer om de twee weken hebben we weer een andere kunstenaar/onderwerp als thema, dus ook ongeveer om de twee weken een ander werkje om te maken. 

 

beroepen collage 

Omdat het thema beroepen is, kregen we de opdracht om een collage te maken van een beroep dat je leuk vindt of later wilt worden. We moesten als eerste beginnen met de achtergrond. Normaal doe je dat als laatste. We mochten de achtergrond maken met verschillende materialen, zoals: stukjes gekleurd papier (of gewoon wit papier), stukjes stof, verf of krijtjes. Daarna mochten we de voorkant maken met stukjes uit tijdschriften of de materialen die je voor de achtergrond hebt gebruikt. Wij vonden de opdracht erg leuk, omdat je met verschillende materialen mocht werken en zelf mocht kiezen welk beroep je wilde doen. Daarna hebben we de collages opgehangen op het raam en het zag er super mooi uit! 

 
Escher 

Ook kregen we de opdracht om een tekening van Escher na te maken of zelf te bedenken maar dan in zijn stijl. De bedoeling van de tekeningen was om een patroon te tekenen dat niet klopte. Je mocht eerst op de computer afbeeldingen opzoeken om inspiratie te krijgen. Als eerst moesten we met houtskool een schets maken. Als je klaar was met de schets mocht je met Indische inkt de schets overtrekken. Daarna moest je met haarlak over de tekening heen spuiten zodat de tekening niet ging uitvegen. Toen de tekeningen allemaal klaar waren gingen we ze in de klas ophangen. 

  


\


  

 

Hopper 

De volgende opdracht was om iets te maken van de schilder Edward Hopper. Het was de bedoeling dat je een tekening ging maken waar je of een verlaten sfeer in kon vinden, of je ziet je ziet iets wat onmogelijk is, bijvoorbeeld dat je in een kamer staat met een deur naar de zee. Je mocht zelf kiezen wat je wilde tekenen. Na het tekenen mocht je met verf je tekening verder afmaken. 

 

  
 

 

 Nieuws volwassenen

 
 

 Nieuws kinderen